پیشینه بخش برق:
بنیان این بخش در سال 1343 توسط دکتر رفیع مودت، یکی از اساتید دانشکده مهندسی، گذاشته شد. در سال 1344 با رسیدن وسایل آزمایشگاهی خریداری شده، سه آزمایشگاه دائر شد که عبارت بودند از:
- آزمایشگاه الکترونیک
- آزمایشگاه ماکروویو
- آزمایشگاه اندازهگیری دقیق
![]() |
دکتر رفیع مودت، رئیس بخش مهندسی برق و الکترونیک |
در سال 46-45 با ساخته شدن ساختمان جدید مهندسی، در بخش برق آزمایشگاههای مختلف و متعدد به مساحت 1200 متر مربع و یک کارگاه تعمیرات وسایل الکترونیکی ایجاد شد. تعداد استادان این بخش در آن سال به 6 نفر رسید و در همین سال، دوره MSc (فوق لیسانس) مهندسی برق الکترونیک مطابق با برنامه دانشگاههای معتبر دنیا تهیه شد و مورد تایید شورای مرکزی دانشگاهها قرار گرفت. با گسترش امکانات آزمایشگاهی و تحقیقاتی و افزایش تعداد کادر آموزشی، تعداد دانشجویان پذیرفته شده نیز افزایش یافت و گرایشهای جدیدی نیز ایجاد شد.
با گسترش بخشهای برق و کامپیوتر، طبق مصوبه هیات رییسه دانشگاه در سال 1378 به دانشکده برق و کامپیوتر تبدیل شد که شامل بخشهای:
- مهندسی مخابرات و الکترونیک
- مهندسی قدرت و کنترل
- مهندسی و علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
میباشد. در حال حاضر نیز با برخورداری از اساتیدی مجرب و آزمایشگاهها و مراکز پژوهشی ممتاز و مجهز از جمله آزمایشگاه و مرکز تخصصی آپا (آگاهی رسانی-پشتیبانی و امداد رایانهای) که بزرگترین مرکز متولی پاسخ به رخدادهای امنیت فضای سایبری در جنوب کشور میباشد، در زمرهی سرآمدترین دانشکدههای مهندسی برق و کامپیوتر کشور به حساب میآید.
![]() |
ساختمان قدیمی دانشکده مهندسی (شماره 1) در سال 1343 |